Музика замість спецій: бренд сиру Castello з’ясовує, що впливає на смак

Чи не здавалося вам ніколи, що ви сприймаєте смак страв по-різному, залежно від того, сидите ви у тихій кімнаті чи слухаєте класичну музику? Або, що їжа стає солодшою чи солонішою, якщо її покласти на тарілку певної форми чи кольору? Саме така ідея синестезії, що впливає на смак їжі, і досліджується в новій кампанії «Feed Your Senses», створеній для британського сирного бренда Castello агенцією Mother London та відеомережею Tastemade.

Кампанія, яка транслюватиметься переважно на Tastemade, включає в себе три невеликих документальних фільми, кожен з яких присвячений певному відтінку сирного смаку.

Цю відеопередачу ведуть троє експертів, які добре знаються на смаку: шеф-кухар, вчений-матеріалознавець та антрополог їжі. Вони звертаються до своїх фахових знань, щоб показати глядачам, як можна змінити сприйняття смаку, додаючи до процесу споживання їжі, здавалося б, абсолютно сторонні стимули, які попри все дуже сильно впливають на те, який смак відчуває людина.

Акустичні спеції

Перший з документальних фільмів присвячений гострим сирам. Для його зйомок було запрошено музикантів, які грають класичну музику, що є співзвучною гострому смаку, у такий спосіб підсилюючи насолоду від страви в цілому.

Троє учасників експерименту куштують запропоновані їм страви у різних умовах. Спочатку у повній тиші звукоізольованої кімнати, а потім у той час, коли музиканти на задньому плані грають свої «акустичні спеції». За словами дегустаторів, страва дійсно сприймається інакше під класичний акомпанемент – зі складнішими, пікантнішими відтінками смаку.

Також для цієї кампанії було створено 12 коротких відео. Одне з них пропонує «хакнути» пекучий, гострий смак. Воно запевняє нас, що загострені форми (наприклад видовжені тарілки) здатні підсилити смак прянощів. А от рожевий посуд підсилює сприйняття солодкого.

Ще інше відео, наприклад, розповідає рецепт, як готувати крем-брюле. Тільки з сиром.

Ідеї «гастрофізиків»

Джек Фарреллі (Jack Farrelly), директор стратегічного планування Mother London, зазначив, що на створення цієї кампанії їх надихнули думки сучасних «гастрофізиків» з Оксфордського університету, які мають чимало цікавих ідей щодо того, що впливає на смак їжі.

А Джеймс Прентіс (James Prentice), старший бренд-менеджер Castello, пояснив, що відчуття смаку генерується мозком, коли той обробляє зовнішні стимули. Тож поєднавши науку з креативністю і доповнивши процес споживання їжі додатковими стимулами, цей образ, створений мозком, можна «хакнути» і вдосконалити.

Загалом, тут є з чим поекспериментувати у себе на кухні (чи в звукоізольованій кімнаті).

Джерело

Але, як продемонстрували японські науковці, який завгодно смак можна відчути, взагалі нічого не куштуючи.

А дивитися, як їдять (і хрумтять) інші іноді приємніше, ніж їсти самому.

Теги:

ТОБІ СПОДОБАЄТЬСЯ

Ogilvy Warsaw

Ogilvy Warsaw та Lego пропонують відбудувати нову Польщу

У межах глобального позиціонування Lego «Відбудуй світ» Ogilvy Warsaw створив локальну рекламну кампанію, спрямовану на нову зростаючу генерацію поляків. У ...

Фантастична подорож та цілий натовп Сьюзен: Zillow запускає нову кампанію

Зловісними ландшафтами сервіс із продажу нерухомості Zillow показав страх перед переїздом, коли дорога до нового дому – то справжня фантастична подорож.

Автомобілебудівник Volvo назвав головний креш-тест

Креативна команда справді вирушила за Арктичне полярне коло, щоб зняти для Volvo відео про головний креш-тест сьогодення.

Врятувати кролика Ральфа: голлівудські зірки озвучили відео проти випробувань на тваринах

Тайка Вайтіті, Зак Ефрон, Олівія Манн та інші голлівудські зірки разом із Humane Society International виступили проти випробувань косметики на тваринах.

Ребрендинг для чаю grace від banda

banda розробили нову бренд-стратегію та оновили айдентику для чаю grace. Не новачка на українському ринку чаїв потрібно було повернути у ...

Охоплення інтернет-аудиторії України нативною рекламою досягло 95%

За результатами рейтингу медіапанелі Gemius Україна, за 1-й квартал 2021 року нативною рекламою було охоплено майже 27 млн користувачів. Це ...