Новое изобретение генетиков, которое порадует пивоваров

От генной инженерии ожидают, что она излечит от болезней, спасет коралловые рифы и поставит на поток производство органов для трансплантации. Есть у нее, однако, и еще одно перспективное (и для некоторых более важное) направление. Она может создать пиво, которое не теряет свежесть от хранения.

Это изобретение – детище китайских ученых, которые в своей новой публикации рассказывают о генно-модифицированных дрожжах, которые позволяют пиву дольше сохранять свой вкус. Обычно бутилированное пиво становится затхлым где-то через год хранения. А эта модификация позволит «продлить ему жизнь».

Достигается такой эффект тем, что дрожжи начинают производить больше вещества, обозначаемого аббревиатурой НАД (никотинамидадениндинуклеотид), которое усиливает работу дрожжевых ферментов.

Вкус пива при этом почти не изменился, хотя если эта технология выйдет на рынок, ее придется еще дорабатывать.

Впрочем, более долгий срок годности все же не означает, что пиво, как вино, станет лучше от выдержки.

Источник

Теги:

ТОБІ СПОДОБАЄТЬСЯ

TISC Укрпатент разом із UNIT.City презентували IP Guide для українських ІТ-компаній

TISC Укрпатент разом із UNIT.City презентували IP Guide для українських ІТ-компаній

17 лютого в інноваційному парку UNIT.City відбулась презентація IP Guide для сфери інформаційних технологій. В ньому зібрані головні поради щодо ...

Безкоштовний онлайн-саміт Beyond Eastern Europe: Як українцям працювати на іноземних ринках

25 лютого о 10:00 відбудеться безкоштовний онлайн-саміт Beyond Eastern Europe, організований компанією Payoneer. Понад десять експертів в області бізнесу та ...

Вперше за 130 років BORJOMI презентує інноваційний продукт FLAVORED — без цукру і калорій

Вперше за 130 років BORJOMI презентує інноваційний продукт FLAVORED WATER — без цукру

Ми звикли грати із часом наввипередки, заглиблюватися в міські нетрі та скролити історії з життя. Ми давно орієнтуємось на місцевості ...

Coca-Cola переходить до пляшок з переробленого пластику

Coca-Cola Co. запроваджує використання в США виключно пляшок з переробленого пластику, що є значним зрушенням у стратегії сталого розвитку. Компанія ...

Сергій Кузьменко — новий керівний директор TWIGA Ukraine

З 2021 року керівним директором комунікаційної групи TWIGA Ukraine призначено Сергія Кузьменка, який до цього займав позицію стратегічного директора. Світлана ...

Cittart

В Україні з’явиться мистецька соціальна мережа та маркетплейс Cittart

Розробники проєкту називають його «мистецький Instagram». Дійсно, до формату саме цієї соцмережі найбільше тяжіють поціновувачі візуальних видів мистецтва. Засновники стартапу ...