Мороженое продлевающее удовольствие

Шотландские учёные из университета Эдинбурга и университета Данди нашли способ не остановить, но замедлить таяние мороженого при комнатной температуре. Сохранить структуру и температуру сливочного десерта им помог специальный белок.

Принцип действия белка BslA довольно прост, сообщает The Guardian. Он связывает между собой молекулы жира, воды и пузырьки воздуха, что придаёт веществу устойчивость к внешним температурам и её изменениям. Такой белок содержится в некоторых продуктах от природы, но шотландцы нашли способ его получения в лаборатории.

У белка BslA существует ещё одно полезное свойство — благодаря сцеплению молекул, он предотвращает формирование льда на поверхности мороженого, что улучшает вкусовые свойства продукта.

Использовать белок при производстве десерта можно будет не раньше, чем через три года — ему необходимо пройти множество испытаний прежде, чем попасть в продукт.

Фотоиллюстрация используется с разрешения shutterstock.com

Теги:

ТОБІ СПОДОБАЄТЬСЯ

TISC Укрпатент разом із UNIT.City презентували IP Guide для українських ІТ-компаній

TISC Укрпатент разом із UNIT.City презентували IP Guide для українських ІТ-компаній

17 лютого в інноваційному парку UNIT.City відбулась презентація IP Guide для сфери інформаційних технологій. В ньому зібрані головні поради щодо ...

Безкоштовний онлайн-саміт Beyond Eastern Europe: Як українцям працювати на іноземних ринках

25 лютого о 10:00 відбудеться безкоштовний онлайн-саміт Beyond Eastern Europe, організований компанією Payoneer. Понад десять експертів в області бізнесу та ...

Вперше за 130 років BORJOMI презентує інноваційний продукт FLAVORED — без цукру і калорій

Вперше за 130 років BORJOMI презентує інноваційний продукт FLAVORED WATER — без цукру

Ми звикли грати із часом наввипередки, заглиблюватися в міські нетрі та скролити історії з життя. Ми давно орієнтуємось на місцевості ...

Coca-Cola переходить до пляшок з переробленого пластику

Coca-Cola Co. запроваджує використання в США виключно пляшок з переробленого пластику, що є значним зрушенням у стратегії сталого розвитку. Компанія ...

Сергій Кузьменко — новий керівний директор TWIGA Ukraine

З 2021 року керівним директором комунікаційної групи TWIGA Ukraine призначено Сергія Кузьменка, який до цього займав позицію стратегічного директора. Світлана ...

Cittart

В Україні з’явиться мистецька соціальна мережа та маркетплейс Cittart

Розробники проєкту називають його «мистецький Instagram». Дійсно, до формату саме цієї соцмережі найбільше тяжіють поціновувачі візуальних видів мистецтва. Засновники стартапу ...