Організатори головної ресторанної премії світу The World’s 50 Best Restaurants разом із Баскським кулінарним центром (Basque Culinary Center) оголосили перших лауреатів нової премії 50 Next — списку людей до 35-ти років, які трансформують майбутнє гастрономії.
Шеф-кухар та кулінарний експерт Євген Клопотенко став єдиним українцем, якого організатори The World’s 50 Best Restaurants включили до списку 50 Next. Журі ренкінгу відмітило роботу Євгена по покращенню гастрономічної культури в Україні та популяризації української кухні у світі.
«Мене досі переповнюють емоції і я не можу до кінця усвідомити того, що сталося, — говорить Євген Клопотенко. — Бути обраним із сотень претендентів до списку з 50 професіоналів, які змінюють світову гастрономію, для мене є визнанням того, що я на вірному шляху».
За словами Євгена Клопотенка, включення українського шеф-кухаря до списку 50 Next означає, що Україна з’явилася на гастрономічній мапі світу.
«Той факт, що представники ренкінгу 50 Next звернули увагу на Україну та обрали мене до списку — величезна перемога для України, бо це вперше наша країна відзначена у світових ресторанних рейтингах такого рівня, — говорить Євген Клопотенко. — Це відкриває величезне вікно можливостей, в Україні багато талановитих шефів, які заслуговують на світове визнання».
Як формується ренкінг 50 Next
50 найкращих журі обирало з поміж більш ніж 700-та претендентів. До списку 50 Next увійшли молоді люди до 35-ти років зі всього світу, які своїм підходом до роботи розширюють кордони гастрономії — не лише шеф-кухарі, але й незалежні винороби, фермери, вчені та митці, у фокусі яких їжа у всіх її проявах.
Усі лауреати 50 Next були розділені по 7-ми категоріях:
- «Виробники, що змінюють правила гри» (Gamechanging Producers);
- «Технологічні руйнівники» (Tech Disruptors);
- «Освітяни, що розширюють можливості» (Empowering Educators);
- «Підприємницький креатив» (Entrepreneurial Creatives);
- «Наукові новатори» (Science Innovators);
- «Лідери гостинності» (Hospitality Pioneers)
- «Активісти новатори» (Trailblazing Activists).
Ми також нагадуємо, що на Creativity.ua ви можете прочитати ексклюзивне інтерв’ю Євгена Клопотенка про тонкощі креативної кухні та створення власного бренду.