• Про проєкт
  • Контакти
  • Логін
CreativityUA - Official CIAU Media
  • Ідеї
  • Інсайти
  • Ремесло
  • Бізнес
  • Люди
  • М’язи
  • Тренди
  • Натхнення
  • Більше
    • Всі новини
    • Відео
    • Спецпроєкти
      • LIONS Live
      • Креативний дайджест
      • Cannes Lions 365
      • Філософський Сад
      • Комунікації для культурних менеджерів
      • Знакові проєкти України
Немає результатів
Переглянути всі результати
Creativity Ukraine
  • Ідеї
  • Інсайти
  • Ремесло
  • Бізнес
  • Люди
  • М’язи
  • Тренди
  • Натхнення
  • Більше
    • Всі новини
    • Відео
    • Спецпроєкти
      • LIONS Live
      • Креативний дайджест
      • Cannes Lions 365
      • Філософський Сад
      • Комунікації для культурних менеджерів
      • Знакові проєкти України
Немає результатів
Переглянути всі результати
Creativity Ukraine
Головна Ідеї

«Маленькі водоспадики»: кулінар-подкастер створив ідеальну форму пасти

25 Березня, 2021
Час прочитання: 2 хв.
A A
Share on FacebookShare on Twitter

Ті, хто добре знаються на кулінарії, знають, що різна форма пасти була створена для різних страв із неї. Проте кулінар Ден Пашман, який веде подкаст про їжу The Sporkful, стверджує, що він винайшов ідеальну форму пасти, яка поєднує в собі найкращі риси всіх інших.

Новий хвилястий вид пасти він назвав «каскателлі», тобто «маленькі водоспадики». Цей різновид короткої пасти, створений після численних не надто смачних обідів, має шорсткий жолоб, обрамлений «рюшами».

Три роки пошуків та три головних критерії

Свої три роки пошуків ідеальної форми пасти Пашман задокументував у серії під назвою Mission: ImPASTAble. Розпочалося все з того, що він купував, куштував та досліджував всі існуючі види пасти. Але не задовольнившись всім цим, кулінару довелося створити власний варіант, що, за його словами, запозичує елементи інших форм, які йому особливо сподобалися, та поєднує їх у досі небачений спосіб.

Спагеті він одразу визнав «нецікавими», стверджуючи, що вони всі однакові, скільки їх не кусай. До того ж соус на їх гладенькій круглій поверхні практично не затримувався.

Тому Пашман сформулював три основних параметри, яким має відповідати ідеальна форма пасти:

  • «соусність», тобто наскільки добре паста втримує соус;
  • «виделочність» визначає, чи легко пасту наколоти на виделку (і втримати на ній);
  • «зубовстромляльність», наскільки приємно її кусати.

Як розповів сам кулінар-винахідник виданню Morning Edition, всі ці хитрощі були реалізовані завдяки тому, що площини каскателлі сходяться під прямим кутом. Оскільки вони чинять опір у всіх напрямках, це надає їм різної текстури з кожним укусом. «Водоспадики» також є трохи довшими від інших видів короткої пасти, тому там є куди виделку встромити. Та й соус у їхньому жолобку добре затримується.

Інші шеф-кухарі схвально поставилися до такого кулінарного винаходу, визнавши, що Ден Пашман, схоже, дійсно створив ідеальну форму пасти.

Виробництво водоспадиків-каскателлі було розпочато компанією Sfoglini.

Джерело


Але, зрештою, не кожна смачна страва потребує якогось нового винаходу – іноді ситуація є прямо протилежною, як демонструє кулінарна книга від IKEA.

Теги: дизайнкулинариятворчість

СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ

Оголошено переможців конкурсу Ukrainian Design: The Very Best Of 2025
Маркетинг і Комунікації

Оголошено переможців конкурсу Ukrainian Design: The Very Best Of 2025

2 Червня, 2025

У межах події Ukrainian Creative Stories 2025 були оголошені переможці національного конкурсу Ukrainian Design: The Very Best Of 2025 – події, яка щороку відзначає досягнення українських дизайнерів і демонструє нові...

Читати даліDetails

Lifestyle-колаборація Win Win Studio та Nebo Ideas Agency

Оголошено шортлисти конкурсу Ukrainian Design: The Very Best Of 2025

РЕКОМЕНДОВАНО

Ідеї

Шопінг у стилі “Гри в кальмара”: відкриття нового супермаркету TA-DA! у Києві

30 Червня, 2025
Відповідальність

Всеукраїнська рекламна коаліція та Сили Безпілотних Систем ЗСУ підписали Меморандум про співпрацю

7 Липня, 2025

БІЛЬШЕ МАТЕРІАЛІВ

“AVANGАRDEN”: МИСТЕЦТВО, БІЗНЕС І ЖИТТЯ ПОПРИ ВИКЛИКИ ВІЙНИ
Бізнес та Інновації

“AVANGАRDEN”: МИСТЕЦТВО, БІЗНЕС І ЖИТТЯ ПОПРИ ВИКЛИКИ ВІЙНИ

3 Липня, 2025

Про медіа

CreativityUA – ми пишемо про креатив, що трансформує бізнес, змінює людину та розвиває суспільство. Надаємо можливість брендам та особистостям ділитись досвідом та цікавою інформацією. Тримаємо в курсі важливих новин креативних індустрій і надаємо майданчик для поширення свіжих думок.

Тематичні напрями

  • Творчість і дизайн
  • Бізнес та Інновації
  • Маркетинг і Комунікації
  • Культура і Життя
  • Наука і Технології
  • Розвиток і Ефективність
  • Суспільство та Держава
  • Фестивалі та можливості
  • Відповідальність

Контакти

Відділ реклами

Імейл редакції

+380 44 221 6131

Новини Каннських Левів в Україні

Cannes LIONS 365  |  LIONS Live

Подкаст Creative Digest

Soundcloud  |  Apple Podcasts |  Google Podcasts

Ми у соцмережах

© 2021 CreativityUA | Офіційне медіа Асоціації Креативних Індустрій України | CIAU

Політика конфіденційності

З поверненням!

Увійдіть з логіном Facebook
Увійдіть з логіном Google
OR

Увійти в обліковий запис

Забули пароль?

Відновіть свій пароль

Будь ласка, введіть своє ім'я користувача або адресу електронної пошти, щоб скинути пароль.

Увійти
Немає результатів
Переглянути всі результати
  • РУБРИКИ
    • Ідеї
    • Інсайти
    • Ремесло
    • Бізнес
    • Люди
    • М’язи
    • Тренди
    • Натхнення
  • ТЕМАТИКА
    • Маркетинг і Комунікації
    • Бізнес та Інновації
    • Творчість і дизайн
    • Культура і Життя
    • Розвиток і Ефективність
    • Наука і Технології
    • Суспільство та Держава
    • Фестивалі та можливості
  • СПЕЦПРОЄКТИ
    • Cannes Lions 365
    • LIONS Live
    • Креативний дайджест
    • Філософський Сад
    • Комунікації для культурних менеджерів
    • Знакові проєкти України
  • ТИП МАТЕРІАЛУ
    • Новини
    • Добірки
    • Історії
    • Точка зору
    • Інтерв’ю
    • Аналітика
    • Відео
    • Події

© 2021 CreativityUA | Офіційне медіа Асоціації Креативних Індустрій України | CIAU

Цей вебсайт використовує файли cookie. Продовжуючи користуватися цим вебсайтом, ви даєте згоду на використання файлів cookie. Відвідайте сторінку Політика конфіденційності.