Їжа та пиво: про фудпейрінг від Carlsberg Ukraine та Дмитра Борисова

Відомий ресторатор Дмитро Борисов та пивний сомельє Олег Романенко провели онлайн-фудпейрінг для представників ЗМІ. Дегустація відбулася у столичному ресторані «Ватра».

Фудпейрінг — порівняно нове поняття для українського споживача, яке характеризує вдале поєднання їжі та напоїв. Різні сорти пива від компанії Carlsberg Ukraine та популярні закуски від сім’ї ресторанів Gastrofamily були представлені кожному учаснику заходу, метою якого було знайомство з основами фудпейрінгу та культурою споживання напою.   

Пивний сомельє та автор блогу про пиво Beerguide Олег Романенко розповідав про смакові якості кожного виду пива та про те, яка їжа може доповнити і підкреслити його смак. Ресторатор Дмитро Борисов, в якості кулінарного експерта, ділився фаховими коментарями щодо страв. 

Їжа та пиво: секрети фудпейрінгу від Carlsberg Ukraine та Дмитра Борисова
Їжа та пиво: секрети фудпейрінгу від Carlsberg Ukraine та Дмитра Борисова

До світлого лагера Kronenbourg 1664 Blanc обрали соковиті устриці политі цитрусовим соком. Це легка закуска, яка гарантує ідеальне поєднання зі світлим пивом. 

Класичний пільзнер Сarlsberg смакував із шаурмою з куркою та кімчі. «Шаурма – це не тільки стріт-фуд, а ціле мистецтво, що гарно поєднується з класичним пивом», — зазначив Дмитро Борисов. 

М’який солодовий смак світлого нефільтрованого «Robert Doms Бельгійський» доповнили мідії в соусі дорблю. «Вершкова ніжність у поєднанні з сиром дорблю розкриває рецептори, а сир – ідеальне доповнення не тільки до вина, але й до пива», — підкреслив Олег Романенко.

Чистий солодовий аромат лагера «Львівське Slodowe Specjalne» поєднався у несподіваному тандемі з сендвічем із молодим малосольним оселедцем у вершковому бріоші. Дегустатори погодились, що атлантичний оселедець власного посолу Gastrofamily – ідеальна пара до напрочуд сухого, чистого смаку цього пива.  

До янтарного лагера «Baltika М’яке Напівтемне» пасував печінковий паштет з морквяним мусом. «Це просто дуже смачно, адже саме у цьому пиві присутній ніжний карамельний смак, який доповнює закуску», — прокоментував сомелье. 

Глибокий аромат темного лагера «Львівське Лев Темне» та кесадилья з сосискою і мексиканськими травами створили ідеальне поєднання смаку. А легкі солодкувато-шоколадні відтінки пива вдало збалансували гостроту закуски.

Фудпейрінг від гурманів не оминув і тренд на безалкогольну продукцію. До пива «Baltika 0 Пшеничне» запропонували бургер з рослинним м’ясом. «Це зовсім не правда, друзі, що безалкогольне пиво – це не пиво, адже спочатку виготовляють звичайне пиво, а вже потім з нього прибирають алкоголь», — розвіяв популярний міф Олег Романенко. «Дуже круто і смачно. А рослинне м’ясо в бургері на смак ніби справжнє — класна альтернатива, коли не вживаєш м’ясні продукти». 

Їжа та пиво: секрети фудпейрінгу від Carlsberg Ukraine та Дмитра Борисова

Сім різновидів пива, від світлих сортів до темних, та ретельно підібрані до нього страви створили гармонійний тандем смаків, розкривши учасникам заходу всі  тонкощі фудпейрінгу. 


Нагадаємо, нещодавно Carlsberg перезапустив бренд з фокусом на сучасність та екологічність.

Теги:

ТОБІ СПОДОБАЄТЬСЯ

XII Международный фестиваль рекламы «Белый Квадрат» объявил победителей

9 июля Международный фестиваль рекламы «Белый Квадрат» наградил победителей. В этом году за фестивальные награды боролось 937 работ от участников ...

11 липня стануть доступними доповіді про кризовий менеджмент та комунікації в рамках онлайн-конференції CASES

11 липня відбудеться онлайн-конференція CASES: Marketing, Strategy & PR. Фахівці з проєкту «Дія», Українського фонду стартапів, Українського культурного фонду, Kyiv ...

«Моршинська» закликає сортувати пластик і запускає проєкт «Зелена торба»

З липня 2020 року бренд природної мінеральної води «Моршинська» в рамках програми «Разом за природу» запускає соціально-екологічну програму «Зелена торба» ...

Новий додаток від Epic Games дозволяє переносити міміку в ігровий рушій Unreal Engine

Додаток Live Link Face дозволяє записувати міміку та напряму імпортувати її в ігровий рушій Unreal Engine, використовуючи лише фронтальну камеру iPhone.

Піца vs. курча: мережа фастфуду випустила на вулиці Портленда «перехоплювача піци»

Мережа Popeyes на кілька днів відправила на вулиці Портленда «перехоплювача піци», чиєю місією було переконати людей, що смажене курча краще за піцу.

У новій кампанії Durex закликає не повертатися до «нормального» життя

Час іде невпинно, і карантинні обмеження потроху зменшуються. Час повертатися до нормального життя. Але чи було життя до карантину насправді ...